MENU

350 kunstenaars, 50 plaatsen,
24 disciplines

13 tot 23 april 2023

Het publiek krijgt een vernieuwd parcours voorgeschoteld: een nieuwe naam, een website en zichtbare bewegwijzering, nog meer kunstenaars en nieuwe locaties, een groepstentoonstelling, favorieten, een nocturne…
De aftrap wordt gegeven op donderdag 13 april om 18 uur in het Centre Culturel d’Uccle met de opening van de tentoonstelling « Petits formats » die een werk verenigt van elke kunstenaar uit Ukkel die aan deze editie deelneemt. Een jury en het publiek zullen hun favoriet aanwijzen.
De weekends van 15-16 et 22-23 april, van 14 :00 tot 19:00 uur openen de kunstenaars de deuren van hun ateliers of hun huizen en nodigen u uit in hun universums! Dit is een kans om het immense talent in Ucluse te ontdekken.
Het evenement wordt voortgezet met verschillende tentoonstellingen van kunstenaars van ukkel die tot 15 mei te zien zijn in de openbare ruimte : de foto’s van de club Arte VIII op de poorten van de Koninklijke Sterrenwacht van België, de foto’s van Gina Van Hoof op de Sukkelweg, de illustraties van de leerlingen van de multidisciplinaire workshop van de Kunstschool van Dominique Thirion op de poorten van het Wolvendaelpark (De Frélaan) en de foto’s van Audrey Jacques op het nieuwe Administratief Centrum.
Veel plaatsen hebben zich bij het project aangesloten en zullen hun kunstenaars programmeren, zoals de Usine, IRSA, Galeries Rivoli, La Lettre Volée, Arcane, Les Ateliers du Dieweg, Ateliers du Chat Botté, Artecerame, Het Huys, Moulin du Nekkersgat, Pré-Texte, MétaMô, maar ook Wabi, Tri Logis en L’Encadreur des Artistes.
Anderen hebben toegezegd 85 kunstenaars te ontvangen zoals La Ferme Rose, la Roseraie, Projection Room, Les Peupliers – Globe Village, Les Résidences Érables et Hamoir, Youplaboum, Music Town, KunstnArt en de Communauté Montagne de Saint-Job. Tijdens het weekend worden ook verschillende activiteiten aangeboden (workshop manden maken, demonstratie smeden, initiatie straatkunst, show, verhalen en concerten).
>> Bekijk het programma !
PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingsavond
Donderdag 13 april van 18:00 tot 21:00

In het Cultureel Centrum van Ukkel
Roodestraat, 47

Opening van de groepstentoonstelling “Petits Formats”.
Opening van workshops en locaties :
Tegen de avond > Vrijdag 14 april, van 18:00 tot 22:00

De weekends van 15-16 en 22-23 april van 14 tot 19 uur in Ukkel
Het 2e weekend ook in Linkebeek en Drogenbos
MEER INFO
02 605 15 30 // cultuur@ukkel.brussels

Volledig programma op 1st April
De inhoud van de site wordt momenteel vertaald.
We doen ons best om het zeer binnenkort online te zetten. Bij voorbaat dank voor uw begrip.